La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

Per quan un Casal de Dones?

Posted by lafrontissa a 21/05/2010

Per quan un casal de Dones?

Quan un casal de Dones?

Vilanova i la Geltrú, es distingeix justament per la seva expansió associativa. Són moltes les entitat que composen la xarxa social, rica en participació i diversitat, però quantes associacions de dones existeixen? I quantes hi voldrien ser-hi?.

Les ciutadanes de Vilanova representem més del cinquanta per cent de la població total de la nostra ciutat totes amb interessos, preocupacions i voluntat de servei.

En una societat a la que li manca, (com a tot arreu) una gran sensibilitat i coneixement pel que fa al passat, pressent i futur de la vida de les dones, estaria molt bé que es facilités i promocionés l’associacionisme i la interrelació, entre diferents associacions de dones i promoure que se’n creïn de noves.

Les associacions de dones, ens trobem generalment aïllades unes de les altres i amb moltes dificultats per realitzar activitats obertes, conjuntes i sobre tot per a la promoció de les nostres tasques.

La difusió la fem mitjançant fulletons, Internet i l’efecte multiplicador de les nostres sòcies i l’Ajuntament, però no n’hi ha prou per aconseguir fer arribar als mitjans de comunicació local ni en el nostre perfil, ni en el que fem.

En quant als espais per a fer  cursos i  trobades de tota mena, contínuament hem de canviar de lloc, doncs les capacitats i les característiques dels espais varien segons el projecte i l’assistència. A més els que ens cedeixen tant l’Ajuntament com d’altres entitat, val a dir que amb tota bona voluntat, no sempre reuneixen el requisits necessaris pel bon funcionament de les activitats i sobre tot per poder accedir a la utilització i l’aprenentatge de les noves tecnologies, bàsiques pel desenvolupament personal i global .

Se’ns pot acusar  de ser mol reiteratives, doncs portem anys demanant aquest espai multi funcional que aglutini totes les activitats que es realitzin al voltant de les dones tant per part de les entitats públiques com privades.

No entenem les reticències que trobem per aconseguir que s’implanti d’una vegada “UN CASAL DE DONES”, que per altre banda, la majoria d’ajuntaments instaura, ja sigui en poblacions grans com petites i independent del color del govern municipal.

Les respostes que es donen a  questa demanda són tant surrealistes com per exemple, “perquè un casal de dones i no d’homes”?.

La veritat és que aquest argument, no mereix resposta ni raonament, tant sols cal donar una ullada a les moltes associacions de Vilanova i comprovar fins quin grau estan masculinitzdes; per tant no ens cansem ni ens cansarem mai de reclamar UN CASAL DE DONES

M. Pau Munuera

La Frontissa

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: