La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

 • Mobilitzem-nos

  Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
 • Defensem la igualtat.

  Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
 • Vaga Feminista 8 M

 • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

 • Anuncis

L’Hàbit no fa al monjo (ni a la monja).

Posted by lafrontissa a 06/06/2010

Aquesta és la nostra opinió sobre la qüestió del vel a l’escola.

L’Hàbit no fa el Monjo (ni la Monja).

Ha arribat la febre de la normativa en vestuari als centres educatius.

S’ha despertat un interès sospitós per la manera com vesteixen els nostres joves. De cop i volta tothom està d’acord en que les noies i els nois han d’assistir a classe abillats amb correcció, sense definir que vol dir “correcció” i el què és més important a criteri de qui?.

La joventut i les seves modes sempre han estat motiu de crítica per part dels adults. Recordem l’escàndol de la minifaldilla, el biquini o els cabells llargs dels nois, jo al menys tinc prou edat per recordar-ho.

Sempre ha estat així i com si fos un cicle natural, la mateixa gent que de jove discutia amb la mare o el pare per defensar la seva identitat estètica, al fer-se gran pateix una greu pèrdua de memòria i  igual que els seus pares critica i censura la manera de vestir de les filles o fills.

Han passat mols anys des de la minifaldilla i també han passat moltes modes, com més creix la demografia, més estils sorgeixen, més diversitat i més color.

Que està passant perquè justament ara, s’hagi desenvolupat aquesta preocupació i aquest interès per l’estètica dels joves?.

La veritat és que tot plegat fa olor de socarrim, dons casualment també coincideix amb l’aparició en aquests centres, del vel islàmic.

A manca de bons arguments per prohibir l’ús del mocador, s’ha optat per prohibir els tirants, els pantalons baixos, els tops, les gorres…, amb la diferència de que el mocador és una expressió de identitat religiosa, i si en el nostre país, encara que se’ns hagi oblidat, vàrem aprovar per sufragi la llibertat de culte en la nostra constitució, també segons aquesta, ningú pot ésser discriminat per raó de sexe, origen o religió.

Que entenem per llibertat de culte?:  Espanya ja no és un país catòlic, però totes les persones que així ho vulguin poden casar-se per l’església, batejar-se pel ritus catòlic o fer la primera comunió.

A ningú se li acut prohibir l’exhibició i la peculiaritat de vestuari que es produeix en aquestes celebracions i en d’altres com la setmana santa, però en canvi creix la població que està en contra del vel islàmic, contradient així l’esmentada constitució, orgull pel que sembla d’Espanya, ja que es considera inamovible i tant sols en un percentatge que sembla ser petit demana la seva revisió o modificació.

El que una persona porti el cap tapat o el melic a l’aire, no el fa ni millor ni pitjor que qualsevol altre. Pensem que en aquesta època de crisi i escàndols de corrupció hauríem d’adonar-nos que els lladres, estafadors i autèntics enemics del poble són homes que llueixen vestit i corbata.

M. Pau Munuera

Associació de Dones La Frontissa

Anuncis

Una resposta to “L’Hàbit no fa al monjo (ni a la monja).”

 1. manoli said

  Mari Pau, m’has fet pensar, tens rao, de vegades diem les cosses amb massa lleugeresa, entono el “mea culpa”cada generació te les seves modes,i sempre han estad criticades per les que ja no viuen el moment,una cosa es que certes modes no m’agradin i d’altres es que cada persona gaudeixi de la seva llibertad a l’hora de vestir-se.Bé, que continuin ensenyan el melic o les calçes, a la fi tot es una cuestio de costums, i sempre que no crein interferencies en la llibertad dels altres , son dignes de respecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: