La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

Dones que sabem

Posted by lafrontissa a 07/06/2010

Quan vam escriure Dones classes i crisi, ens va passar per alt una de la més terribles conseqüències de la crisi per a les dones. En comparació amb l’any passat les denúncies per maltractament i els processos a maltractadors han dismunuït; però el nombre d’assassins ha augmentat.  Segons dades del Ministeri d’Igualdat a finals d’abril de l’any passat 12 homes havien assassinat les seves parelles, novies o companyes, la dada a l’abril de 2010 era de 23 i desgràciadament sabem que ja és més alta. A manca d’estudis que ho comprovin, podem establir una més que possible relació entre la reducció pública i privada  de recursos econòmics i les dificultats de les dones per tirar endavant processos de denúncia, als temps que  les dificultat econòmiques agreujen situacions de convivència conflictiva.

Com a ciutadanes conscients i com a dones que sabem, tenim una responsabilitat envers nosaltres mateixes i envers la societat . Des de tot arreu se’ns vol fer creure que l’ única manera de sortir de la crisi és la reducció de la despesa social i de l’Estat de Benestar, una institució europea que des del neoliberalisme sempre s’ha volgut reduir o fer desaparèixer ja que constiueix (constituia?) un mal exemple  per al món i un obstacle per al desenvolupament de la iniciativa privada que vol convertir la sanitat, l’educació i altres serveis en un negoci més.

Ara que semblava que als EUA una reforma sanitària, encara que limitada, era un primer pas cap a un servei públic, les veus  i els actes dels governants europeus , amb una unanimitat esfereïdora, de retallades de la despesa pública.

La crisi provocada pel neoliberalisme serveix paradoxalment  ( o potser no tant paradoxalment)per reforçar-lo i debilitar encara més l’esquerra i amb ella l’estat de benestar que sembla que no ens podem permetre, però si ens podien permetre ajudar financerament als bancs, que han utilitzat aquests diners per prestar-los a l’estat, que els hi havia donat, a un interès molt superior, augmentat així els deute i els dubtes sobre la possibilitat de pagar-lo.

Les mateixes agències de qualificació internacional que certificaven la bondat del productes financers que esdevingueren brossa, amenaçaven amb rebaixar la qualificació internacional del deute si no es feien retallades econòmiques; ara que s’han fet, aquestes  agències rebaixen la qualificació del deute per els dubtes sobre la recuperació econòmica, que es veurà endarrerida per aquestes mateixes retallades.

L’explicació de tot aquest muntage no ha arribat encara a la majoria de la població i no sembla que interessi que hi arribi, les dones que sabem hem de fer un esforç d’aprenentatge i de difusió, el nostre model social, la democràcia, la nostra llibertat individual estan en perill, les solucions individualistes no seran ja possibles, culpar als que tenim al costat és fer el joc als poders financers. Si us plau llegim, aprenguem, escribim, parlem i difonguem la realitat de la crisi.

Envieu articles, propis o d’altres,feu comentaris, difongueu el blog,  i les webs d’economia crítica.

En els següents enllaços trobareu informació sobre dos llibres de Loretta Napoleoni i un article de Bonaventura de Sousa a la revista “Sin Permiso”

Economia Canalla

La mordaza

Ciudadanos europeos, Unios!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: