La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

VIU LA TEVA CIUTAT

Posted by lafrontissa a 14/06/2010

Us volem explicar algunes de les activitats que durant l’any, Viu la teva Ciutat ens satisfà molt perquè ens permet posar en pràctica la interculturalitat i enriquir-nos mútuament.


VIU LA TEVA CIUTAT

Aquest projecte, que ja portem realitzant des de fa temps, està adreçat a dones que han vingut de diferents països i que no han pogut assistir a escola o  han assistit molt poc, el projecte ofereix alfabetització bàsica en català i coneixement del medi social.

L’alfabetització es realitza en català, amb mitjans àudio visuals i té l’objectiu de facilitar una eina d’autonomia i d’ interrelació amb d’altres dones.

Aquest curs les classes es fan a l’Orfeó Vilanoví  durant  tres hores setmanals, dilluns, dimarts i dijous de deu a onze del matí i de setembre a juny, seguint l’horari i el calendari del curs escolar, a fi de facilitar la compatibilitat amb les tasques quotidianes i la recerca d’altres cursos, treball, recerca de treball i/o tasques de la llar.

Les dones poden, si volen, venir acompanyades per infants que encara no estan escolaritzats. No s’ofereix cap servei de guarderia, elles mateixes s’organitzen i per compaginar el curs amb els nens i nenes, l’espai està condicionat per què la canalla puguin distreure’s amb joguines i contes.

La Carme González i la M. Pau Munuera, som les conductores del projecte i el que intentem és que aquest espai de Dones i per Dones sigui més que unes classes magistrals, un intercanvi i reconeixement de les necessitats i aspiracions de les dones independentment de la nostra cultura, el nostre origen o la nostra situació.

El projecte forma part de la Xarxa d’Entitats per la Llengua, fet que ens dona l’oportunitat de conèixer tot el que es fa a la Ciutat i adreçar  les dones interessades i segons el seu nivell de coneixement del català, a d’altres entitats que els puguin oferir  eines per avançar en el coneixement de la llengua.

Per altra banda des de la Xarxa promovem la sensibilització per l’ús i el coneixement del català mitjançant campanyes i activitats conjuntes i també fem formació permanent  amb els cursos de formació per a formadors i formadores.


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: