La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

Informàtica 2010-2011

Posted by lafrontissa a 21/06/2010

En el següent article volem cridar l’atenció sobre la importància de les xarxes socials i presentar el curs que oferirem a partir de setembre, a principis d’aquell  mes us informarem sobre llocs, horaris i altres particularitats.

XARXES SOCIALS A INTERNET

Les plataformes de comunicació social (xarxes socials) ens ofereixen una gran quantitat d’informació i entreteniment. És una nova manera de comunicar-se o d’identificar persones amb les quals es vol establir comunicació, així com recuperar antics contactes. Amb les conseqüents avantatges d’ampliació en contactes socials a nivell mundial, laborals, acadèmics, esportius…

Les persones s’uneixen a una determinada xarxa perquè comparteixen valors o interessos, per exemple aconseguir una feina o entaular amistat, estar informats de temes que ens interessen, aprendre de manera gratuïta, anar a esdeveniments reals de manera virtual, exercir un hobby dins d’una comunitat virtual en grups d’escriptors, poetes , coaching, emprenedors … etc. Hi ha moltes maneres de comunicar-se, com en xat, missatgeria, en vídeo, compartició d’arxius, blocs, grups de discussió o fòrums.

Com veiem, es tracta d’un fenomen social que ens ofereix noves formes de comunicació i transmissió d’interès social i públic; qualsevol persona adulta té accés lliure a elles de manera legal, i la majoria d’accés fàcil i gratuït.


Les comunicacions en xarxa ens permeten la connexió en temps reals o diferents.

Algunes de les xarxes socials són: Tuenti, Facebook, Xing, MySpace, Twitter, Second Life, Messenger, Bahu, Wamba, Mipasado, hi5, orkut, Windows Live Hotmail …

En el curs d’informàtica previst (2010-2011) anirem coneixent poc a poc les xarxes socials, descobrint de manera personalitzada els interessos i motivacions que puguem aprofitar en cadascuna d’elles.

A tall d’exemple presentem una de les més populars, el Facebook, en algunes de les seves utilitats:

– Mantenir converses privades amb amics, companys, familiars… en temps real.
– Trobar amistats del passat, per exemple de l’escola de primària.
– Es poden publicar en el mur personal, que és com un tauler d’anuncis, fotos, vídeos, arxius, esdeveniments passats o futurs, jocs …
– Es pot comentar de manera pública o privada el que altres persones han publicat en el seu mur, … etc.

(Abans de res és recomanable aprendre a utilitzar els filtres que protegeixen la nostra intimitat per salvaguardar-la. D’aquesta manera queda protegit les nostres dades o comentaris, que considerem personals).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: