La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

 • Mobilitzem-nos

  Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
 • Defensem la igualtat.

  Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
 • Vaga Feminista 8 M

 • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

 • Anuncis

Rebel·lions necessàries

Posted by lafrontissa a 05/07/2010

La Gran banca, les agències de qualificació, els gestors de grans fons financers i la resta de persones i entitats causants de la crisi actual, han decidit que treure’n profit  és molt millor que pagar per ella. Amb la col·laboració entusiasta de les institucions  internacionals i , més properes a nosaltres, de  la Unió Europea dirigida de fet per Alemanya, i la col·laboració, potser en alguna casos no tan entusiasta,  dels governs de cada país, situen la UE com a capdavantera del neoliberalisme. Si la majoria de la població, manipulada i enganyada pels mitjans de comunicació social majoritaris, distreta per temes que poc tenen a veure amb la realitat,  o bé  per desconeixement o manca de lideratge, no reaccionem i no trobem la manera de manifestar públicament el nostre desacord, les conquestes socials obtingudes amb tant d’resforç en els últims 150 anys poden desaparèixer.

Neoliberalisme obligatori – Ignaci Ramonet a Le Monde Diplomatique i també a ATTAC.

Els mecanismes concrets que estan servint per fer entrar l’Estat espanyol per aquesta via neoliberal tenen a veure amb el desplaçament del deute privat, que les institucions financeres han contret finançant la bombolla immobiliària i d’altres. Aquest deute ha estat en gran part sufragat pel govern, que va lliurar sense condicions ajuts i avals públics a aquestes institucions financeres, d’aquesta manera el  deute privat esdevé, en part, públic, és a dir nostre també. El Banc Central Europeu, al contrari que altres bancs centrals, no compra deute públic i els bancs de cada país han de recòrrer als mercats financers internacionals , que sols esperen rendibilitats cada cop més elevades. Així entrem dins un cercle viciós de conseqüències massa previsibles.

¡És el deute privat, estúpid! article de Alberto Montero Soler a Público i també a rebelión.org

El feminisme ha de ser una de les claus per a sortir de la situació actual, no sols de crisi financera sinó també política, social i intel·lectual.  Al següent enllaç trobareu el programa i horari  i full d’inscripció d’un curs, que és assequible en tots els aspectes i útil per carregar tota mena de pil·les.

Curs de lectures de Teoria Feminista

La llei de l’avortament s’aplica des d’avui. Ara cal mirar més enllà, i la pròpia llei ja ho contempla, i parlar de la Salut Reproductiva.

Article a Público

Definició de Salut reproductiva segons l’ OMS.

La malnutrició i la fam són problemes reals i bàsics a molts països. El Banc Mundial i la Organització mundial del Comerç havien agreujat aquesta situació en el passat amb les seves imposicions; però fins i tot els països més pobres tenen capacitat per a trobar els seus propis camins si tenen governs amb voluntat política. Malawi ens dòna exemple.

L’èxit de Malawi. Article a El País


Anuncis

2 Respostes to “Rebel·lions necessàries”

 1. Lucia said

  Quina entrada tan complerta! Genia, gràcies Frontissa. Interessantíssim!

 2. Eugenia said

  Genial l’article de Ramonet. Hauriem de vigilar i denunciar les accions del FMI. A l’article només ho comenta per sobre, però s’encarrega de la liberalització de l’economia a nivell internacional i imposa els països privatizacions, retallades, etc… M’agrada aquest article al respecte:
  http://www.rebelion.org/noticia.php?id=106772

  I també el llibre de la Susan George, Pongamos a la OMC en su Sitio

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: