La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

Crítica.

Posted by lafrontissa a 06/07/2010

El feminisme és un moviment  viu , dinàmic i sobretot crític. Hi convieun diferents tendències que poden tenir objectius complementaris. El següent article de Justa Montero reafirma el poder crític del moviment feminista i explica les relacions que es poden establir entre diferents teories.

Feminismo un movimiento crítico

Trobareu molts articles sobre teoria feminista al Blog de Ca la Dona

Sostenim des d’aquest blog que la crisi financera afecta especialment les dones i les afecta d’una manera diferent que als homes. Per aprofundir en aquest coneixement us fem arribar dia hora i lloc de la presentació del llibre de Lina Gálvez i Juan Torres.

Dimecres, 14 de juliol de 2010 a les 19 h

us convidem a la presentació del llibre

DESIGUALES

Hombres y mujeres ante la crisis financiera

amb la presència del co-autor del llibre Juan Torres

i del membre d’ATTAC Antonio Fuertes

DESIGUALES, Mujeres y hombres en la crisis financiera,  es una propuesta de interpretación de la crisis teniendo en cuenta lo que tantas veces se deja de lado, las desigualdades de posición social y personal entre hombres y mujeres como resultado de su diferente poder y de los prejuicios y estereotipos machistas todavía predominantes.

Juan Torres és també és autor de:

Toma el dinero y corre

i coordinador de:

Venezuela, a contracorriente

Juan Torres López es catedrático de Economía Aplicada de la Universidad de Sevilla y además lleva a cabo una amplia labor de divulgación económica. Recientemente ha publicado La crisis financiera. Guía para entenderla y explicarla y, junto a Vicenç Navarro y Alberto Garzón, ¿Están en peligro las pensiones públicas? Las preguntas que todos nos hacemos. Las respuestas que siempre nos ocultan. En Icaria ha publicado Toma el dinero y corre. La globalización neoliberal del dinero y las finanzas y ha coordinado Venezuela, a contracorriente. http://www.juantorreslopez.com

ESPAI ICARIA c/Arc de Sant Cristòfol 11-23 Barcelona

Renfe Estació ARC DE TRIOMF
Bus 17, 19, 39, 40, 41, 42, 45, 51, 141 y B25
Metro Línia 1 Estació (ARC DE TRIOMF i URQUINAONA) i línia 4 ( Estacions URQUINAONA  i JAUME I)

Visita el blog de Icaria: más información, actividades y artículos de reflexión

En un comentari a l’article de Ramonet en el post d’ ahir, Eugènia ens ha fet arribar un altre article  del mateix Juan Torres que explica l’actuació del FMI, sempre en  contra dels interessos de la majoria de la població, sempre a favor del gran capital i sempre agreujant qualsevol situació en la qual intervé. Com que la majoria de les opinions i dictàmens que sentim en els mitjans de comunicació semblen dictats al peu de la lletra per el FMI, no està de més que aquí fem tot el contrari.

Las propuestas del FMI

David Harvey és un gograf i sociòleg radical, d’origen anglés fa classe a la Universitat de N. York i a la Escola d’ Economia de Londres , ha fet un video on ,mitjançant dibuixos animats, explica com s’ha generat la crisi financera.   El video dura uns 11 minuts i està en anglès, és molt gràfic i s’entén bastant bé fins i tot sense saber gaire anglès.

La crisi del capitalisme

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: