La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

Temps de confusió.

Posted by lafrontissa a 31/08/2010

Es detecta, cada cop més, una ofensiva contra els avenços que les dones occidentals havíem aconseguit. L’ofensiva no procedeix de cultures alienes, encara pendents en molts casos de fer el seu propi camí cap a la igualtat (camí especialment difícil en situacions d’injustícia i opressió), sinó dels nostre  propi entorn social i cultural. Aguditzada en èpoques de crisi ,  l ‘oposició i crítica als drets de les dones, ve a ser l’indicador i el paradigma de la injustícia i la desigualtat social que ens amenacen, tant a homes com a dones que no formem part de les classes socials privilegiades. Si una societat és, o esdevé, més desigual i injusta, sempre és pot jerarquitzar la injustícia i la desigualtat, sotmetent més a les dones i donant als homes una sensació  de domini sobre elles que facilita la seva submissió a les  autoritats superiors. Doncs bé, sembla que aquests mecanismes  ja estan funcionant entre nosaltres.

En el primer enllaç trobareu un documental titulat “Esposes sotmeses”, que explica la solució de problemes marimonials mitjançant la submissió voluntària de les dones.

Dones obedients

Els següents enllaços són a una entrevista a la Presidenta de la Marxa Mundial de Dones publicada avui a La Vanguardia i, a continuació, els molt significatius comentaris que l’entrevista ha generat.

carmen-murias-el-neoliberalismo-ha-provocado-las-mayores-desigualdades-entre-hombres-y-mujeres-march.html

comentarios_53992175493-1.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: