La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

Més sobre pensions.

Posted by lafrontissa a 17/10/2010

Recentment la premsa convencional i oficial ha donat gran difusió al manifest firmat per 100 economistes, que proposen una gran reforma de les pensions a la baixa, augmentant els anys de cotització, rebaixant la quantia de les pensions i augmentant l ‘edat de jubilació. Si aquesta proposta és molt perjudicial per a tots els treballadors, encara ho és més per a totes les treballadores ( i no ens enganyem, la majoria som treballadores i treballadors). Amb menys participació en el mercat laboral, degut a l’assumpció de la feina de cura i atenció no pagada i a la discriminació que existeix en el món laboral, les dones tindríem més dificultats encara per accedir a una pensió.

El que no han fet els diaris és dir que aquests economistes estan finançats per grups de pressió que representen els interessos de Caixes, Bancs i Companyies d’Assegurances, que volen debilitar el sistema públic de pensions per fer-se amb un negoci privat i ,per tant, orientat no a la seguretat dels treballadors i treballadores, sinò al benefici privat;  per això la seva argumentació és interessada i falsa, doncs ignoren fets fonamentals per al càlcul de les futures pensions i ignoren absolutament el paper de les dones en el món laboral.

El següent article de V. Navarro posa les coses al seu lloc.

Els errors del manifest neoliberal

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: