La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

Cada cosa al seu lloc.

Posted by lafrontissa a 01/11/2010

CADA COSA AL SEU LLOC

Des de l’Associació de Dones La Frontissa, volem exposar el nostre desacord  amb el tractament que, tant el Diari de Vilanova com lamalla.cat, van  fer en els seus titulars del pressumpte assassinat u homicidi  masclista, i del posterior suïcidi del presumpte autor d’ aquest crim, que va tenir lloc a la nostra ciutat la matinada del diumenge 24 d’octubre.

Independentment d’aquest cas concret, sobre el que no ens pronunciem més, ja que està encara sota secret de sumari, volem aclarir l’ús d’alguns conceptes que s’han utilitzat per referir-s’hi.

Es parla de dues víctimes de la violència de gènere”, quan en realitat tant sols n’ hi hauria hagut  una, de víctima. Un assassinat sempre és un acte en contra de la voluntat de la persona assassinada, aquesta és la víctima; en canvi, un suïcidi és la decisió lliure d’algun que es lleva la vida.

Pel que fa al terme: “tragèdia passional”, ens recorda molt els titulars del diari sensacionalista “El Caso”, que anomenava així qualsevol crim perpetrat per algú que tingués suposats lligams afectius amb la víctima

La passió és una característica del tarannà i del moment de qualsevol de nosaltres, una persona pot ésser apassionada de la música, el cinema, l’esport,… i inclús es pot sentir apassionada o apassionat per un amor romàntic, però això en principi no ha de representar cap perill ni cap motiu per matar.

El crim masclista més aviat té a veure amb la creença d’alguns homes  en la superioritat i en el s drets de possessió masculins sobre una dona, creença que arriba fins al punt de pensar que podem disposar de la seva vida. El fet que després puguin fugir, lliurar-se als cossos de seguretat o suïcidar-se, depèn de la capacitat que tinguin per enfrontar-se als fets, i assumir el seu acte, i llurs conseqüències…

Aplaudim la decisió dels grups  municipals de convocar la concentració a la Plaça de la Vila, però tot s’ha de dir, abans que la comissió política prengués la decisió i la donés a conèixer, l’Associació de Dones La Frontissa ja havia convocat aquesta concentració i totes nosaltres ens varem passar el diumenge cercant informació i convocant per e-mail, mitjançant el nostre blog, facebook i per telèfon, al màxim de persones, entitats i mitjans de comunicació, a fi que la concentració fos el més nombrosa possible.

Per tant ens ha sorprès molt que durant la lectura del manifest ningú anomenés la nostra entitat. No pretenem penjar-nos medalles, ni desmerèixer la feina i sensibilitat del consistori, però estaria molt bé que, en aquesta lluita contra la violència masclista, anéssim totes i tots de la mà, ja siguin entitats públiques com privades, doncs cal demostrar a tothom que el rebuig es unànime, més enllà del sexe, l’edat, l’origen o la ideologia.

Es diu que els mitjans de comunicació són el quart poder i de tota manera   és indiscutible la influència que tenen sobre la població en general, per això demanem un esforç, perquè es tractin aquestes notícies amb el major rigor i en el context adequat. A Vilanova i la Geltrú pressumptament s’ha comès un assassinat u homicidi masclista i un suïcidi.

Volem també aprofitar aquest espai per transmetre el nostre condol, la nostra solidaritat i oferir el nostre suport si el desitgen als familiars, que esdevenen també víctimes, d’aquests desgraciats fets.

M. Pau Munuera

Associació de Dones La Frontissa

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: