La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

Qüestió de supervivència

Posted by lafrontissa a 29/12/2010

Escoltem sovint que una de les causes de la cisi ha estat que molta gent estava vivint per sobre de les seves possibilitats.  A primera vista podem pensar que és cert, coneixem casos  d’ elevades hipoteques concedides a persones que semblava evident que no les podrien pagar, préstecs per anar de vacances o per a comprar bens de consum, negocis muntats sobre crèdits que a tothom, excepte a les persones que el demanaven, els semblava que no tirarien endavant.

Creure que aquesta i sols aquesta és la veritat  ens portaria a pensar que som totalment responsables del que ha passat i, en conseqüència, hem d’acceptar tot el que ara se’ns vingui a sobre, reformes laborals que deixen sense drets classes treballadores i mitjanes, retallades socials que carreguen sobre les dones la responsabilitat del benestar familiar o reformes de les pensions proposades per qui deu considerar que la pensió mitjana de 700 euros, el límit de l’edat laboral al 65  i els 15 anys de còmput són condicions que beneficien en excés a treballadors i treballadores.

En realitat tot el que ha passat no ha estat simplement el producte d’esbojarrades decisions individuals. La Banca i els poders financers van planificar conscientment aquesta estratègia per augmentar els seus eneficis d’una manera difícil d’imaginar.

Entendre el que està passant és avui per avui  una qüestió de supervivència i dedicar un temps a llegir sobre el tema esdevé imprescindible . Us passo per això un enllaç al llibre digital de Juan Torres, són 95 pàgines escrites en un llenguatge senzill. Aprendre i difondre aquest coneixement és una aportació important a la defensa dels nostres drets com a dones, com a ciutadanes, com a treballadores, com a mares, filles o germanes

 

La crisis finaciera, guía para entenderla

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: