La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

El capitalisme del desastre

Posted by lafrontissa a 10/02/2011

No importa la causa, pot ser un desastre natural com un tsunami a Indonèsia  o un tornado a Nova Orleans, un cop d’estat com va passar a Xile i Argentina a mitjans dels 70, una crisi econòmica d’origen incert, el Sud-est asiàtic als anys 90, un col·lapse econòmic i polític,com va passar a la URSS, o l’11 de setembre i la tenebrosa  guerra de l’Iraq. Provocada o natural, no importa la causa del desastre; però la resposta segueix sempre els mateixos paràmetres: desmuntar els serveis públics i privatitzar tot tipus d’ empreses, industrials o del sectors serveis, i posar el país en venda a preu rebaixat en favor de  les grans companyies privades . Tot fet ràpidament  abans que la població pugui reaccionar, paralitzada per la força del desastre, quan no directament per la força de tancs i metralletes.

El cicle d’expansió del capitalisme arriba a la seva fi; però aquest sistema, cada cop més inhumà, i els seus dirigents i beneficiaris, no estan disposats a perdre posicions. Si  la indústria ja no pot oferir beneficis creixents i si les finances estan esgotades, o almenys  tocades, després d’ empobrir  la majoria en benefici de molt pocs, encara queda una cosa, el desastre,  i si no hi és, es provoca, per a convertir-lo en font de benefici capitalista.

Hi ha un llibre que hauria de ser de lectura obligatòria per a totes i tots els que no ens resignem, un llibre que es va publicar al 2007, però que desvetlla el funcionament d’un sistema que se’ns ve a sobre aquí i ara.  Jubilació, sanitat pública per a nosaltres són serveis bàsics i de dret, per altres una font emergent de lucratius negocis. És difícil oposar-se amb fonament a mecanismes que no acabem d’entendre i no podem esperar que els mitjans convencionals de comunicació expliquin el que està passant realment. Us fem un enllaç així a

La Doctrina del Xoc.

Anuncis

Una resposta to “El capitalisme del desastre”

  1. […] Veieu també per lligar caps el post de  El capitalisme del desastre […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: