La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

Reflexionant el 8 de març

Posted by lafrontissa a 08/03/2011

 

Avui, tant en l’entrevista a Canal Blau, a la qual correspon la foto, com en el meravellós discurs de la nostra companya i presidenta M. Pau Munuera a la Plaça de la Vila, hem ressaltat la necessitat de defensar les conquestes socials dels últims anys i reivindicar l’extensió i qualitat dels serveis públics. A l’espera de poder penjar els arxius de so que ens han d’ enviar, us faig cinc cèntims de les idees que hem exposat en l’entrevista i que la M.Pau ha  explicat tan clarament en el seu discurs.

Està clar que la majoria de les dones, amb el treball no remunerat,  creem el suport imprescindible per al funcionament social, participem també en el treball remunerat, però en condicions de desigualtat, cobrem menys, ocupem menys llocs de poder i decisió i patim més l’atur i la temporalitat.

La nostra imprescindible col·laboració, no sols no rep cap mena de reconeixement, sinó que ens passa factura, les dificultats d’incorporació al món laboral repercuteixen en les cotitzacions a la seguretat social i en les pensions de jubilació, situació agreujada per les últimes reformes. La retallada dels serveis bàsics carrega sobre nosaltres una part més gran dels serveis de cura i atenció- aquesta setmana Santa de àvies i avis n’és un petit exemple. La disminució dels recursos per lluitar contra la violència masclista va en paral.lel a l’augment dels assassinats de dones. Quan es parla de prostitució, les dones arriben a patir la doble persecució, policial i dels explotadors, mentre que dels clients ningú no en parla. Les dones immigrants pateixen la triple discriminació  per ser dones pobres i estrangeres.

Però aquesta situació tampoc afavoreix els homes, exposats també e l’explotació  i a  la precarietat, apartats de la vida domèstica i de la companyia dels seus per interminables horaris laborals  que no aconsegueixen que pugi la productivitat  i perdedors, com la majoria, en aquest model social que no sembla que estigui en camí de canviar.

El 8 de març i  la resta dels dies de l’any, les dones i els homes hem de lluitar conjuntament per una societat més justa on existeixin serveis públics de qualitat per tothom, serveis que creïn llocs de treball i permetin la incorporació de més dones i homes al món laboral.Al mateix temps, si totes i tots treballem, el treball s’ha de repartir, el remunerat i el no remunerat, entre dones i homes, joves i grans. Aquesta és l’única manera i l’únic camí d’aconseguir una societat justa , humana i solidària.

A la foto podeu veure la M.Pau i la Montse Amorós, responsable de l’ Oficina d’Equitat de l”Ajuntament de Vilanova i que també va participar en l’ entrevista.

Us faig un enllaç a Dones en xarxa que es fa ressò de l’acte a la Plaça de la Vila , allí podreu veure també més  fotos.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: