La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

 • Mobilitzem-nos

  Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
 • Defensem la igualtat.

  Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
 • Vaga Feminista 8 M

 • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

 • Anuncis

En xoc amb la sanitat.

Posted by lafrontissa a 30/03/2011

La sanitat pública catalana retalla personal i serveis. Els hospitals concertats tindran plantes buides perquè la sanitat pública no els contractarà. Però aquests hospitals obriran el seus serveis a les mútues i la sanitat privada. No és difícil treure conclusions, ciutadans/es amb necessitats sanitàries, i places lliures en els hospitals per clients de mútues o de la sanitat privada. Sembla que qui pugui pagar podrà anar a l’hospital quan ho necessiti, qui no pugui pagar haurà d’ esperar o renunciar. I tot això està basat sobre una mentida, la suposada enormitat de la despesa sanitària a Catalunya.Si consulteu els enllaços podreu veure que, en percentatge del PIB dedicat a la Sanitat, Catalunya està a la cua de la despesa sanitària de l’estat espanyol.

Aquí tenim un exemple de manual de la doctrina del xoc, aprofitant la crisi provocada pel descontrol dels mercats financers es tracta de convertir el dret a la salut en un negoci privat. Hi ha un altre agreujant, per la sanitat privada l’objectiu principal és obtenir beneficis, als EstatsUnits, on la sanitat depèn de empreses privades, aquestes tenen al seu servei una colla de professionals de la medicina, no dedicats a guarir els malats, sinó a revisar els contractes per a trobar pretexts per a negar l’assistència sanitària als assegurats. Tampoc és fàcil per a tothom, encara pagant, aconseguir una assegurança, malalts crònics , persones grans i qualsevol que pugui implicar massa despesa, és rebutjat.

Això és el que tenim al davant, i el més greu serà que no hi hagi cap reacció ni política. ni social, ni sindical.

Estadístiques sanitàries

Hospitals concertats, amb places lliures per la retallada sanitària, buscaran pacients en la sanitat privada.

Situació irreversible a la sanitat (El Periódico)

L’opinió dels metges (Avui)

Us envio també un enllaç al documental de Michel Moore, subtitulat en castellà, sobre el funcionament del sistema sanitari als Estats Units, ja que sembla que aquest és el model que han triat per a nosaltres els nostres governants i les empreses privades, els interessos de les quals representen tan obertament i sense oposició

Anuncis

3 Respostes to “En xoc amb la sanitat.”

 1. Lucia said

  Molt bona aquesta entrada, reenvieu-la a la llista de correu pq arribi a més gent. No s’aturaran fins que hi hagi una pressió ciutadana forta, és l’única manera!!

 2. Molt bona l’entrada, si no us sembla malament faig una breu a la web local de VNG a Dones en Xarxa.
  Salutacions,

 3. […] cop que sentin parlar d’ això, ni que ho publiquem a aquest blog, veure la nostra entrada En xoc amb la sanitat. Aquell “globus sonda” sembla que ara es concreta amb tota la seva cruesa i claredat en […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: