La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

Contra el feixisme i el racisme

Posted by lafrontissa a 08/04/2011

Un dels efectes més perversos de la crisi econòmica és la instrumentalització que se’n fa de la immigració com a responsable. Ja vam dir en aquest blog fa temps que davant el neoliberalisme financer tots som immigrants, però no interessa a aquests poders que prenguem consciència d’ aquesta situació, ni de cap altra que ens pugui portar d’una manera unitària i col·lectiva a exigir responsabilitats als que les tenen , els dirigents bancaris i financers , els governants qua van actuar i actuen al seu servei, l’ acadèmia, responsable de donar cobertura científica als seus deliris financers i la justícia, incapaç de exigir responsabilitats penals.

Nosaltres, dones i homes de classe treballadora i mitjana ( si encara existeix) som els que paguem tota la factura i, per tal que tinguem algú altre en qui descarregar la nostra frustració, aquesta mateixa oligarquia financera s’interessa  i difon per les vies que té al seu abast, aquesta idea miserable de culpar als últims que arriben i als que menys responsabilitat tenen, ja que la majoria ni tan sols poden votar. Persones que han vingut quan la mà d’obra era necessària i a les quals ara es pretén tractar com una màquina que es pogués desendollar. És més, persones que, si sortim d’ aquesta, seran necessàries degut a l’envelliment de la població. Si no és que nosaltres o les nostres filles i fills hauran d’emigrar als seus països, molts ara en camí de l’ emergència econòmica com és el cas de Brasil.

Tinguem en compte que el tracte que es doni a la immigració, sols és l’assaig del que es prepara pera nosaltres, igual que les polítiques econòmiques que s’ aplicaven fa cinc anys als països més pobres, són les que ara se’ns apliquen a nosaltres. La lluita per la democràcia i la llibertat té tots els colors i tots els noms i cognoms de totes les dones i els homes que vulguin participar i hauríem de desitjar que fossin quants més millor.

El dia 16 és a Vilanova i la Geltrú, una jornada per la unitat contra el racisme i el feixisme en la qual La Frontissa també participa.

FESTA D’UNITAT text de cartell final-1

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: