La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

Dones del món.

Posted by lafrontissa a 02/07/2011

El tema de la cura i atenció a persones depenents no té una resposta social ni és previsible que, amb les retallades socials, aquest tema millori en el futur proper.  Davant les mancances o absència de l’estat social i la manca d’implicació de molts homes en les tasques de cura i atenció, les dones creen cadenes, l’empleadora busca llar d’infants per la filla de la seva empleada, una altra empleada domèstica porta cosines per que cuidin de la seva filla mentre treballa. Una dona emigrant envia diners, també, perquè la dona a càrrec dels seus filla pugui delegar la cura de la  pròpia filla. Exemples d’ Amèrica Llatina que poden passar a tot arreu.

Yo cuido, ella cuida, ¿el cuida?. Article  a  rebelion.org

Sovint hem parlat en aquest blog del cos de la dona com a problema, dels dictats d’uns i altres sobre com s’ha de cobrir o descobrir. Cos tractat com a objecte, objecte pècaminós per uns que s’ha d’ amagar per evitar la temptació, objecte de plaer per altres que volen decidir els centímetres de cos que s’han d’ensenyar en la pràctica de l’esport. Aquesta visió té els seus extrems, entre nosaltres, si voleu, a petites dosis, a altres llocs, com al Congo, el cos de les dones s’ha convertit en camp de batalla.

El cos de la dona com a camp de batalla. Article de Caddy Adzuba a Dones Digital

A diferents ciutats del món s’han organitzat marxes en defensa de la llibertat de les dones per vestir i actuar com vulguin, sense que aixó hagi de pressuposar que estan sexualment disponibles per qualsevol.

Mujeres,objetos traficables, consumibles, comprables. Article a Cicatrices Transgénicas

La Marcha de las putas a Nicaragua. Article a Rebelion.org

Conclusions. Atenció! en èpoques de crisi i mancances econòmiques i socials s’estableixen classificacions, formals o informals, per regular l’accés a recusrsos escasos: treball, habitatge, serveis socials. Es creeen bocs expiatoris on els desposseïts puguin descarregar frustracions sense tocar els interessos de les classes dominants: immmigrants, dones, persones amb opcions sexuals no normatives. El que passa a altres llocs del món no és , en essència, massa diferent que del passa i pot passar entre nosaltres.

Les dones primer. seminari els dies 16, 17 i 18 de juny a Ca la Dona

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: