La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

El botí sanitari

Posted by lafrontissa a 19/10/2011

La Generalitat de Catalunya, el nostre govern, segueix llançant “globus sonda” sobre el futur de la sanitat, ahir era Duran i Lleida qui, al diari  Avui, parlava de la insostenibilitat de l’estat del benestar i de la necessitat de donar pas al capital privat. Avui El País publica un pla, desconegut fins ara, que tindria l’ objectiu de donar entrada al capital privat dins del sistema públic de salut. Això es faria mitjançant diferents tipus d’ entitats, que haurien d’ obtenir beneficis i atreure capital. Tot això es faria, teòricament,  sense modificar les condicions per als usuaris.

L ‘ICS explica, mitjançant els diaris   l‘Avui  i ‘ Ara que, encara que s’estudien diferents plans, no hi ha el projecte de donar entrada al capital privat dins la sanitat pública.

Cal prestar atenció a totes aquestes notícies i difondre-les. La sanitat pública és un dret i un servei bàsic, finançat amb els nostres impostos, lliurar-lo parcialment o total al capital privat, suposa una transferència de diners públics a empreses privades. L’ànim de lucre és incompatible amb  l’objectiu de un servei sanitari públic, que ha de ser el benestar i el guariment dels usuaris. El lucre sols es pot aconseguir de dues maneres, o cobrant per tots o una part dels serveis, o rebaixant -ne la qualitat i ingressant com a benefici una part  dels diners que pagui la Generalitat a les entitats gestores.

En conclusió, es gastarien més diners en  sanitat, una part dels nostres impostos anirien a mans privades i tindríem menys i pitjors serveis.

Una altra cosa molt diferent seria millorar la gestió de la sanitat, cosa que es pot fer perfectament dins del sector públic, ja que no està en absolut demostrat que el privat sigui més eficient . Els esdeveniments dels últims anys més aviat ens adverteixen  de la ineficiència del sector privat i de les conseqüències del desmesurat ànim  de lucre d’ una minoria, que  vol seguir lucrant-se  a qualsevol preu, sempre que aquest preu ho paguem nosaltres.

Llegiu també:Vivir y morir de rodillas.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: