La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

Valentia i masclisme

Posted by lafrontissa a 10/12/2011

Aquests últimes dies hem sentit a parlat molt de valentia ,la Sra. Merkel demana valentia als dirigents de la Unió Europea, Rajoy i Mas parlen de ser valents i la CEOE demana també valentía als governs d’ aquí i d’ allà.

El que tenen en comú totes aquestes demandes és el concepte de valentia que defensen, i que consisteix en coses com les següents: collar els treballadors amb impostos i empitjorar-ne les condicions laborals, augmentar l’atur amb retallades socials i deixar els aturats sense subsidis ni assistència sanitària , tancar CAPS i reduir assistència hospitalària, perquè ciutadania que pugui es faci una polissa privada, i la resta esperi, sense terminis, per proves i operacions o , en el pitjor dels casos, mori per manca d’ assistència sanitària, carregar sobre les dones el treball no pagat que l’Estat no assumirà i deixar-les sense possibilitat de una jubilació digna mitjançant la reforma de les pensions, deixar dessassistida la població que s’ hauria de beneficiar de la llei de dependència, privatitzar d’una manera oberta o encoberta serveis públics com la sanitat, l’ensenyament o l’aigua, deixar  la gent sense casa mentre les immobiliàries encara cotitzen a la borsa. Totes aquestes accions  segueixen un mateix patró:  fer pagar al general de la ciutadania els efectes d’una crisi provocada per la gran banca i les empreses dedicades a l’ especulació immobiliària i financera. 

En una recent entrevista sobre  els problemes de lasocialdemocràcia,Vicenç Navarro  defineix l’actiud d’enfrontar-se amb els més dèbils per contentar als  mercats com masclisme econòmic i , realment, sembla un concepte d’allò més aclaridor i encertat. Igual que el maltractador no obrirà la boca davant els seus superiors o davant l’autoritat i farà pagar, d’una manera miserable i covard, totes les seves frustacions a la seva parella i les seves filles i fills, així els nostres governants toleren, quan no participen directament, el frau fiscal, l’especulació financera i , durant anys, han afavorit amb la seva complicitat, la llibertat financera que ens ha portat a on som ara.

El masclisme, públic o privat, és la base del sistema que ens empresona, la violència masclista no és, per desgràcia, una lacra social, és la manifestació més crua i grollera de una ideologia que tot ho impregna, per això és pràcticament impossible posar-hi fi, i ens movem en un laberint de lleis i normes que, d’una manera o altra, sempre acaben perjudicant qui menys pot defensar-se: dones en general,  treballadores, aturades, desnonades, perceptores de la PIRMI, dones i homes sobre els quals els notres polítics i polítiques exerceixen la valentia del masclisme , que és l’altra cara de la covardia davant el poder.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: