La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

Crisi econòmica i de Dignitat

Posted by lafrontissa a 16/05/2012

Això és el que estem patint en aquesta època tant gris que ens ha tocat viure.
Hi ha manca de recursos a tot arreu, o més aviat això és el que ens diuen, encara que a hores d’ara ja ningú s’ho pot creure. El cas és que, mentre el govern es dedica a rescatar bancs , la resta de la població patim tot un seguit de pèrdues materials que ens aboquen, cada cop mes, a dependre de suports econòmics i alimentaris que depenen, alhora d’organitzacions governamentals, no governamentals, confessionals o aconfessionals.

Ara bé, en aquest moment és vital que compartim el recursos existents i posem en marxa tota la nostra solidaritat, però no tant sols la material.
Ens hem d’esforçar també en oferir solidaritat moral d’ acord amb el que ens equipara a totes i tots i ens distingeix com a éssers humans, l’empatia suficient per sentir el patiment físic i moral de l’altre.

Repartir i lliurar uns diners, pagar uns rebuts o proporcionar aliments , és, no cal dir-ho, un suport tangible, però la manera com ho donem, serà o no, un suport intangible, un suport moral.

Pot ser ens en sortirem d’aquesta bogeria, unes i uns millor que d’altres, pot ser recuperarem un altre manera de viure, més equitativa i respectuosa amb l’entorn, però recuperarem la nostre malmesa dignitat?.

Tenim la capacitat d’estendre la mà a la nostre veïna sense sentir-nos superiors, aprofitant-nos del nostre poder feble i efímer?.

El patiment moral deixa seqüeles irreversibles, per tant si la vida ens ha posat en un lloc en el qual ,professionalment o voluntària ,ens toca repartir aquest recursos, cal tenir en compte que no n´hi ha prou amb lliurar això o allò, cal embolcallar-ho amb sentiment, amb afecte i pensant, sempre, que aquella persona ho està passant pitjor que nosaltres i també que ,potser, nosaltres ho passarem tan malament com ella.

No podem calibrar la qualitat moral de les persones pel que tenen o deixen de tenir, ara és un moment en que es demostra que l’acumulació de riquesa i recursos més aviat porta a la misèria moral.

Ara, sense retard, cal que totes i tots ens posem d’en peus per exigir que tothom, sigui qui sigui i vingui de on vingui, tingui garantits tots el drets necessaris per portar una vida que valgui la pena viure. Aquesta exigència implica un millor repartiment de tots els recursos del nostre planeta i per totes i tots el seus habitants, que garanteixi necessitats tant bàsiques com treball, habitatge, sanitat, educació, llibertat,…. I el que no hem de permetre, de cap de les maneres, és que el caos en el que ens han submergit destrueixi la nostra autoestima.

No deixem que ens transformin de ciutadanes i ciutadans en pidolaires, ni tampoc que transformin els nostres drets en almoines ni el nostre ajut en menyspreu.

M.Pau Munuera
Associació de Dones la Frontissa

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: