La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

No contra les dones.

Posted by lafrontissa a 25/07/2012

Si  ja dèiem que la reforma laboral, nociva per tothom, era especialment dura per les dones, tal i com ens explica el Col·lectiu Ronda, ara hem de sentir també com l’anomenat, per dir alguna cosa ministre de justícia, Sr.Gallardon ens surt dient que les mares de fetus amb malformacions estaran obligades a portar l’embaràs a termini, vulguin o no i sigui quin sigui el resultat.  Aquest estirabot ha sorprès a molts  que consideraven aquest senyor relativament progressista. En realitat Gallardón és un sociòpata, ambiciós de poder, que diu en cada moment allò que li sembla útil per esgarrapar suports . Ara toca  apel·lar  a la caverna dins el seu propi partit.

Hi ha mares i pares que, sabent que el seu fill o filla tindrà una malformació, decideixen tirar endavant l’embaràs i acceptar totes les conseqüències. Aquesta és una actitud absolutament  respectable i que mereix, a  a més, tenir tot el suport de l’administració. Però aquest suport justament  ara se’ ns nega amb les restriccions de l’ajut a la dependència, el repagament sanitari, les retallades educatives i tantes altres.

Tenir un fill o filla amb necessitats especials té uns greu repercussió en la vida de les mares i dels fills i, amb l’autoritat que dóna el coneixement directe del tema, mares i pediatres escriuen sobre el patiments i les necessitats que comporten aquestes situacions.  No hem de deixar de banda tampoc els patiments de les criatures amb greus malformacions, que han de suportar operacions i hospitalitzacions que, en molts  casos, no suposen cap millora significativa en la qualitat de vida i suposen un patiment  que ningú pot obligar a assumir.

Tot plegat redunda en l’empitjorament de la  qualitat de vida de les dones ja que està demostrat que les restriccions en el dret a l’avortament i , en general, a la salut reproductiva, suposen un  augment de la mortalitat i la morbilitat femenina. davant aquesta situació la “Plataforma de mujeres ante el Congreso” planteja una jornada reivindicativa a Madrid el dia 29 de juliol.

A Catalunya el Bloc Feminista ha iniciat una campanya que defensa una cosa tan elemental com el dret a escollir o no la maternitat  en un context de salut reproductiva garantida  Aquí podeu llegir el manifest. 1207_NP_declaracionsGallardon (1).

En la mateixa línia, el Bloc Feminista hi serà a la manifestació del 28 de juliol, que sortirà a les 11.30 de la Rambla del Raval de Barcelona, en defensa de la sanitat pública.  Aquesta manifestació está convocada per la Plataforma pel Dret a la Salut. Manifest_PDS_definitiu

Per acabar i resumir tots els continguts d’aquest post,  enllacem l’ entrevista a  la historiadora feminista Silvia Federici, publicada a Diagonal Web i que gira al voltant de la idea dels cos de les dones com a  última frontera a conquerir pel capitalisme.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: