La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

28 de setembre Dret al propi cos.

Posted by lafrontissa a 25/09/2012

Article enviat al Diari de Vilanova.

 

Despenalització de l’avortament.

El proper dia 28 de setembre és el dia internacional per a la despenalització de l’avortament, davant l’amenaça del govern del Partit Popular de modificar la Llei Orgànica 2/2010 sobre Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l’Embaràs i, en contraposició a l’actitud misògina del ministre de justícia Alberto Ruiz Gallardón, la “Plataforma de Mujeres ante el Congreso”, ha elaborat un comunicat amb les següents demandes:

 La despenalització total de l’avortament voluntari, eliminant la seva qualitat de delicte en el codi penal.
 Reconeixement de la capacitat de les dones, incloses les dones joves, per a decidir sobre la seva sexualitat i sobre les seves vides.
 Garantia a les dones immigrants, encara que es trobin en situació administrativa irregular, de la totalitat de les prestacions sanitàries, també per accedir a l’avortament gratuït.
 La inclusió dels drets sexuals i reproductius en la formació de l’àmbit social i sanitari i el desenvolupament d’accions formatives que, des de la perspectiva de gènere, capacitin per a la pràctica de la interrupció de l’embaràs, tant quirúrgic com farmacològic, a fi de garantir la preparació de les i els professionals que el duran a terme.
 Elaboració d’un protocol sanitari comú per a tots els territoris a fi de que la interrupció voluntària s’efectuï i es garanteixi en tot el àmbit estatal.
Aquesta és una lluita feminista que dura ja molts anys i que sovint sembla inacabable, doncs les exigències dels grups de pressió s’anteposen sobre el dret de les dones a decidir sobre la seva maternitat, sigui quin sigui el caràcter d’aquesta decisió.

No és l’existència de l’avortament el que amenaça la població, moltes dones es veuen obligades a renunciar a la maternitat quan saben que no podran tenir ni treball, ni casa , que no disposaran d’una escola adient per als seus fills o que en qualsevol entrevista de treball seran interrogades sobre la seva intenció de ser mares i no precisament per rebre ajuts per ser-ho.
Els països que prohibeixen o dificulten l’avortament són també aquells on les dones són víctimes d’abusos i maltractaments, tant a l’àmbit públic com al privat, on tenen més dificultats per accedir als drets més bàsics i on la mortalitat per problemes relacionats amb l’embaràs, el part o l’avortament és més elevada i, paradoxalment, on es produeixen més avortaments en resposta a la gran quantitat d’ embarassos no desitjats i les condicions de vida precàries.

La salut reproductiva dins el marc general de l’estat de benestar és la que garanteix a les dones la capacitat per a decidir sobre la seva maternitat, lliurement i amb la seguretat que les que decideixin ser mares tindran tot el suport efectiu de la societat, concretat en garanties laborals i de serveis. També aquelles que decideixen no ser-ho, i no han pogut evitar un embaràs no desitjat o problemàtic, han de poder avortar amb totes les garanties sanitàries i sense cap interferència legal.

Quan existeix la salut reproductiva a l’abast de tothom els casos d’avortament es redueixen dràsticament perquè també ho fan els embarassos no desitjats.
Incloure l’avortament en l’àmbit penal sols té un objectiu: establir un control sobre els aspectes més íntims de la vida de les dones, impedir-ne l’autonomia i convertir-les en ciutadanes de tercera a països on sols una minoria són ciutadans de primera.

Manifest. Dret al Propi Cos

 Manifestació: 28 de setembre, 19:00 hores. Delegació de Govern, carrer Mallorca, 278, Barcelona

Anuncis

Una resposta to “28 de setembre Dret al propi cos.”

  1. Les organitzacions signants expressen el seu suport al desenvolupament d’una nova legislació en matèria de l’avortament a Espanya. Una regulació capaç de superar els problemes d’inseguretat jurídica per les dones i el personal sanitari i que corregeixi l’evident desigualtat i inequitat territorial que se n’ha derivat de l’actual legislació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: