La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

 • Mobilitzem-nos

  Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
 • Defensem la igualtat.

  Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
 • Vaga Feminista 8 M

 • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

 • Anuncis

Quatre dones en 24 hores

Posted by lafrontissa a 26/05/2013

38x76Una ja és insuportable, però quatre assassinats masclistes en 24 hores,  sense que s’hagi produït una reacció massiva, ni social ni institucional, ens indica fins a quin punt la violència contra les dones és, i ara més que mai tal i com denuncia Amnistia Internaciona,  estructural.  El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González Pons n’és un bon exemple quan, en un matusser intent de condemna , a més de remarcar que el 80% de les dones maltractades no denuncien,  obviant totes les dificultats que per a es dones comporta denunciar, tirar endavant la denuncia i  obtenir un correcte procediment judicial, acaba desqualificant els maltractadors mitjançant l’insult a les seves mares.

La misogínia  del PP està clarament personificada en el seu ministre de justícia Gallardón, que no  pot suportar que les dones exerceixin lliurement el seu dret a ser mares, però  també vol eliminar els  modest  i insuficient concepte de Violència de Gènere del futur Codi Penal . En la mateixa línia, el ministre de l’Interior, Fernández Díaz, acaba de declarar d’utilitat pública l’ Organització Hazte Oir, homòfoba, masclista i autora de l’última campanya per aconseguir la prohibició total de l’avortament.

La Declaració Institucional del” Congreso de Diputados”, davant les quatre morts comença dient “Hay mujeres que siguen muriendo por violencia de género” com si morissin d’ alguna malaltia coneguda i  amb la normalitat de “seguir muriendo”. L’article de Beatriz  Gimeno,  Mujeres que mueren, una lectura imprescindible, comença amb l’anàlisi d’ aquesta frase per a demostrar el caràcter estructural de la violència de gènere i els camins que hi porten, per  concloure que sols des del feminisme actiu es pot combatre la violència contra les dones.

Aquests camins esmentats a l’article, sembla que l’actual govern del  PP s’esforci a fer-los  millors, més amples i plens de senyals.

A l’ Església de la Macarena, a Sevilla, a sota d’una placa de marbre, hi la les restes de Queipo de Llano, aquell que, des de la seva suprema autoritat militar, incitava a violar dones en els primers mesos de  la rebel·lió militar  contra la República.  El divendres passat, Dia Internacional de les Dones per la Pau, un grup de dones va fer un Homenatge a Dones Repressaliades davant de la seva tomba, val la penar llegir l’article i veure fotos i vídeos. Però també pensar que no cal que d’aquí a 20 o 30 anys es faci un acte d’homenatge a les víctimes de la violència masclista, siguin els violents homes individuals, institucions socials, polítiques o governs. La defensa de les vides i dels drets de les dones ens toca fer-la aquí i ara, conscients a més a més, que una societat justa amb les dones és, simplement, una societat més justa.

 La violència masclista en xifres i gràfics. El diario.es

Anuncis

Una resposta to “Quatre dones en 24 hores”

 1. Montse said

  Hola, soy una mujer que fue maltratada durante diez años, mi ex fue condenado, pero ahora su venganza es más sutil, lo hace con la ley en la mano.¿ Se sale alguna vez de esto?. Se ha propuesto como siempre que se hace lo que él quiera o se subasta el piso y me quedo sin nada o el doy la cantidad que otro no le da.Le he ofrecido comprar el piso, que se lo quede él o que se ponga el piso a precio de mercado para ponerlo en una inmoiliaria, pero tururu. Es simplemente un comentarlo, ya que se que me quedaré sin nada, pero ya no dejo que me golpee , ahora le respondo no , aunque se las consecuencias. Valió la pena? si al final conseguirá lo que siempre quiso arruinarme en todos los sentidos, si valió la pena salír de él por que los seis años que he estado sin él han sido dentro de todo los mejores.Si puedo ayudar alguna vez en algo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: