La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

Creativitat judicial

Posted by lafrontissa a 01/10/2013

 

Una de les activitats de `’Associació de Dones la Frontissa, és l’acompanyament  de dones als  diferents serveis per obtenir suport i/o resolució de seus conflictes i necessitats,

També acompanyem a dones víctimes de violència masclista als serveis sanitaris, policials o d’ altres i el dia que s’ han de presentar al jutjats, quan declaren o s’han de presentar al judici, doncs és un moment en el que es troben especialment vulnerables, per la por de trobar-se amb el suposat agressor,  perquè han de respondre a preguntes que els hi adrecen persones desconegudes i per la incertesa de la sentència.

Amb el temps que fa que ens vam constituir i que duem a terme aquesta tasca, hem assistit a bastants judicis, que han tingut sentències diverses. No direm si favorables o desfavorables , perquè això depèn del costat en el que es trobi cada persona; un judici enfronta sempre una persona o una entitat en contra d’una altra, per tant mai o quasi mai  queden satisfetes les dues parts, si una guanya per descomptat que l’altra perd.

En els judicis escoltem diferents argument de les persones encarregades  de la representació tant de la víctima com del suposat agressor, a banda de la fiscalia. Entenem que és en base a aquests arguments  que el o la jutge emet les conclusions i la sentència, però sovint observem conclusions i sentències que es basen en interpretacions que disten absolutament dels supòsits  que han esgrimit els i les professionals que representen les presumptes  víctimes .

Per a nosaltres és totalment incomprensible entendre d’ on surten aquests raonaments, per això entenem que en el cos legislatiu hi ha jutges i jutgesses que fan una tasca tant creativa, que podrien prescindir de la feina dels advocats i les advocades , fins i tot es podria estalviar la compareixença tant de la presumpta  víctima com del encausat.

Reconeixem la nostre ignorància en quant a la interpretació intrínseca de la llei, però si aquest cos enviés alguna representació a les reunions del protocol municipal de violència de gènere, ens podrien il·lustrar millor alhora que podrien intercanviar experiències amb d’altres professionals del camp de la sanitat psicologia, policial, municipal, jurídic, social, …Però mai no  hi assisteixen…

També observem com són de remisos/es a decretar ordes d’allunyament, per més que està demostrat els diferents sistemes de maltractament que es poden esgrimir i també està més que estudiat el perfil de les persones maltractadores, a banda de que, si dues persones no s’avenen, contra més lluny estiguin millor.

La situació actual està provocant un retrocés en la qualitat de vida de les dones i un perill per els col·lectius més febles, és per això que totes i tots hem d’estar amatents en la detecció de els diferents tipus de violència masclista, tant la física com la psicològica que quasi sempre van de la mà.

Pera  demostrar la indefensió que pateixen les dones, tant sols cal observar amb quina força ha arrelat a la societat el criteri de que les dones fingeixen els maltractaments, quan la realitat és que per demostrar aquests són necessaris informes mèdics de tota mena, testimonis, intervenció, si pot ser reiterada, dels cossos de protecció i perquè al final es pugui creure que s’han produït aquest fets s’ha de trobar pràcticament in fraganti al presumpte  agressor.

No podem assegurar que alguna persona no hagi fingit , no estem en poder de la veritat absoluta, però val a dir que si d’errors judicial n’hi ha de tota mena, perquè són justament aquestes sospites o presumpcions en aquest tema  les que ens indignen tant fins al punt de perjudicar injustament a les víctimes de violència masclista?.

Per aclarir dubtes i suspicàcies, convidem a tothom a la plantada d’espelmes del dia 25 de novembre, reflexionem i analitzem el següent: Si els maltractaments a les dones són fingits, perquè en moren tantes?.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: