La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

intervenció al Ple del Nomenclator.

Posted by lafrontissa a 03/02/2015

Intervenció al ple del nomenclàtor   19.1.15

 

Quan escollim el nostre lloc de residència entren en joc diferents factors, però difícilment ho farem pel nom del carrer a on estigui ubicada la nostra llar. Això no vol dir que a posteriori no desperti la nostre curiositat la nomenclatura  d’on vivim o del nostre entorn.

 

Aquests nom sovint ens parlen de la història de la ciutat i en un lloc com Vilanova i la Geltrú que rep tantes visites, conèixer  les persones i els fets que han provocat el nomenament dels carrers, també ens parla de les persones que l’habitem.

 

A la nostra  vila però patim un greu desequilibri entre homes i dones que mereixen aquest honor i no per manca de dones, si no per criteris endèmics alhora de posar en valor els fets d’unes i dels altres.

 

Quant els col·lectius de dones exposem alguna discriminació, trobem suports o rebuig, però el que més trobem és sorpresa   Això passa en societats patriarcals com la nostra, ho tenim tant interioritzat que  caiem en aquests micromasclismes que donen peu a que la discriminació de les dones sigui constant al llarg del temps, i per això estem a aquí, per evitar que  les nostres filles i les nostres netes es trobin novament reivindicant les mateixes qüestions que presentem nosaltres avui.

 

Es per això que estem segures que aquesta moció serà aprovada per tots els grups municipals, per que així entre totes i tots aconseguim una societat més justa i equitativa, on tinguem cabuda tothom i es recuperi també per a tothom l’historia i l’obra de les dones al món

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: