La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

Els drets de les dones i l’accés a l’habitatge

Posted by lafrontissa a 04/06/2017

Carta enviada per La Frontissa al Secretari d’ habitatge de la Generalitat.

 

Sr Carles Sala Roca. Secretari d’ Habitatge de la Generalitat de Catalunya

 

En la tasca d’ acompanyament que fem des de l’Associació de Dones La Frontissa  a d’altres dones víctimes de violència masclista o en situació de vulnerabilitat trobem molt sovint que necessiten un habitatge en condicions de lloguer social.

El dret a accedir a un a  habitatge està recollit a la Llei 5/2008, de 24 d’ abril Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista. Títol III . Dels Drets de les Dones  en situacions de violència masclista a la prevenció, l’atenció, l’assistència, la protecció i la reparació integral. Capítol 3 Drets d’ atenció i reparació. Secció Primera. Drets en l’àmbit de l’accés a un habitatge. Articles 34.1 “El Govern ha de promoure mesures per a facilitar l’accés a un habitatge a les dones que pateixen qualsevol forma de violència masclista en l’àmbit de la parella, en l’àmbit familiar o social o comunitari, inclosos el tràfic i l’ explotació sexual, i estiguin en  situació de precarietat econòmica a causa de les violències o quan l’accés a un habitatge sigui necessari per a recuperar-se”

Aquesta llei no ha estat derogada i per tant és avui plenament vigent. Malgrat tot ens trobem que no hi ha prou habitatges disponibles, per no dir-ne cap, de promoció pública i que la majoria dels habitatges disponibles són propietat de bancs, que els cedeixen per lloguer en molt males condicions d’  habitabilitat, amb humitats, parets en males condicions, instal·lacions de subministrament inservibles o molt deteriorades.

Davant d’ aquesta situació vam tenir una entrevista el passat dia 10 d’ abril amb el regidor d’ habitatge de l’ Ajuntament de Vilanova i la Geltrú  qui ens va informar que els bancs que cedeixen habitatges per a lloguer social són el BBVA i Caixa Banc, que tenen signat un conveni amb la Generalitat, de manera que l’Ajuntament no té eines per acordar amb aquests bancs el manteniment dels edificis ni les condicions en què s’ ofereixen. Què l’ Ajuntament  ha sol·licitat repetidament poder fer convenis directament amb el bancs per tal de solucionar aquest problema sense haver obtingut cap resposta positiva.

En aquesta situació demanem al govern de la Generalitat de Catalunya i en concret a la Secretaria d’ habitatge, que, o bé incloguin els convenis l’obligació per part dels bancs de lliurar els habitatges en condicions correctes, o bé cedeixi a l’ Ajuntament la capacitat de fer-ho.

Exigim  que es prenguin les mesures necessàries per l’efectiu compliment de la Llei 5/2008, de 24 d’ abril Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista i que les dones que han passat per aquesta situació, no pateixin, a més a més, la violència institucional que suposa privar-les reiteradament dels drets que la llei els atorga.

Moltes Gràcies.

Associació de Dones La Frontissa

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: