La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2019. Francesca Calaf. Territori

  • Anuncis

La lluita de les sufragistes no va ser pacífica

Posted by lafrontissa a 13/11/2017

 

Text 4. Emmeline Pankhurst explica durant un judici l’any 1908 les raons que ha portat el seu moviment a adoptar tàctiques violentes.

 

Encara que el govern va admetre que el nostre delicte és polític, i per tant hauríem de ser tractades com a presoneres polítiques, som tractades com a lladres o borratxos, som registrades. Jo li demano a vostè , si vostè pot, com a home, pensar què significa això per a dones com nosaltres. Estem obligades a fer el que fem i decidides a continuar amb l’ agitació, perquè és una qüestió d’ honor. Tal i com va ser el deure dels seus avantpassats, és el nostre deure fer que aquest món sigui un lloc millor per a les dones del que ho és avui.

Aquest és l’únic camí que tenim per aconseguir aquest poder, que qualsevol ciutadà ha de tenir, per decidir com s’ han d’ utilitzar els impostos que paga i com s’ ha de fer les lleis que ha d’ obeir, i fins que no tinguem aquest poder serem aquí, on som avui, i hi tornarem una i altra vegada. Vostè s’ ha d’ adonar com és d’ inútil resoldre aquest problema obligant-nos a comparèixer davant d’ un jutge per mantenir l’ ordre públic. Ho heu intentat i no ha donat resultat, altres ho han intentat i tampoc ha resultat. Si tinguéssiu el poder d’ enviar-nos a la presó, no ja per sis mesos, sinó per sis anys, o per setze anys, o per la resta de les nostres vides, el Govern no hauria de creure que s’ aturarà aquest moviment; al contrari continuarà…

Bé , Senyor, ja li he dit tot el que li havia de dir. Nosaltres no som aquí per haver trencat les lleis, som aquí perquè volem fer les lleis.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: