La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2018. Ersi Marina Samará Spiliotopulu

  • Anuncis

Remendadores i xarxaires.

Posted by lafrontissa a 17/11/2017

 

Divendres dia 27 d’octubre  vam rebre al Casal de dones a la Juani i a la Montse, les dues remendadores de xarxes de pesca de Vilanova .

L’ acte, emmarcat dintre del projecte “Dones que fan ciutat” ha volgut fer visible la tasca d’aquestes dones per diverses raons. D’una banda per tractar-se d’un ofici  residual avui en dia degut a la  crisi del sector pesquer, d’altra banda perquè el lloc on es realitza, el port, queda fora en general, del camp visual de la ciutadania i  evidentment perquè són dones les que ho porten a terme.

Vam voler fer una xerrada  poc formal i acollidora amb l’objectiu de que les nostres convidades es sentissin com a casa i per això vam recrear el seu escenari habitual de treball, amb les xarxes i les cadires de bova, i instant-les a que sargissin mentre les anàvem preguntant sobre aquest vell ofici.

Les respostes anaven fluint, donant-nos una ampla visió del seu dia a dia i del plaer que troben totes dues fent la seva feina, inclús amb la calor intensa de l’estiu o la gelor de l’hivern.

També ens van il·lustrar sobre l’argot propi de la professió( sargir a la portuguesa…), els materials dels quals estan fetes les xarxes,  les seves condicions laborals i anècdotes  variades.

Desconegut per tota l’audiència era també que al port hi ha un moll que porta com a nom “Plaça de les xarxaires”, cosa que evidencia  que ens queda molt per conèixer encara de la nostra pròpia ciutat i evidència també de que  fent actes de divulgació com aquest totes aprenem.

 

Gràcies Montse i Juani,  dones xarxaires de Vilanova !!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: