La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2019. Francesca Calaf. Territori

  • Anuncis

Denunciem les agressions masclistes als carrer

Posted by lafrontissa a 15/12/2017

Les associacions feministes de Vilanova i la Geltrú vam convocar una concentració el 17 de desembre de 2017 com a denúncia de l’ agressió masclista contra una dona i dels agressors. La Nuria Fusaro va llegir el manifest consensuat per les associacions feministes i que ella mateixa havia redactat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fa menys d’un mes ens vam reunir aquí mateix per commemorar el Dia Internacional contra les violències masclistes, sota el lema “Fins quan en seràs còmplice?”.

 

Malauradament, avui ens tornem a trobar per condemnar la greu agressió masclista que van dur a terme quatre homes el passat diumenge 11 de desembre a la nostra Vila. Estem segures que caldria convocar-vos dia rere dia, ja que, d’agressions masclistes, se’n donen diàriament…

 

De forma sistemàtica, quan es produeix una agressió cap a una dona, s’acostuma a focalitzar l’atenció en la víctima i no pas en l’agressor o, en aquest cas, els agressors.

Preguntes com: “anaves sola pel carrer?”, “a on anaves?”, “havies begut?, són un clar reflex d’aquesta doble victimització.
Us instem a canviar el focus d’atenció i posar la mirada sobre els agressors.
Ella no és mai responsable d’haver patit una agressió. Per tant, no caiguem en el parany de parlar d’ella, sinó invertim els papers, que sigui dels agressors dels quals parlem. Que sigui la paraula agressor la que estigui en boca de tots. No sobreexposem la víctima amb totes les conseqüències que això comporta. És sobre ells, els quatre agressors, sobre qui ens hauríem de fer preguntes.

 

¿Com han arribat a creure’s amb poder per violentar una dona? Amb quina potestat s’han cregut per envair l’espai públic i l’espai íntim d’una dona? per marcar un episodi de la seva vida?
¿Quins són els mecanismes socials, legals i institucionals que els permeten creure que se’n sortiran impunes?

No ens cansarem de dir-ho: no són casos aïllats. Es tracta d’un problema estructural que té nom: sistema patriarcal.
I els agressors no són més que fills sans del sistema patriarcal.

És necessari i urgent que cadascuna de nosaltres comenci a identificar les diverses violències que s’exerceixen envers les dones, per així prendre consciència, repensar-nos, treballar-nos i canviar les nostres actituds i conductes per a l’erradicació de tota forma d’opressió envers les dones.
Cal recordar que existeixen diferents graus de violències masclistes. Tots i totes condemnem i ens indignem davant les més greus, com són les agressions físiques, la violació i els feminicidis. Però són les agressions més subtils, precisament, aquelles que per algunes mirades són difícils d’identificar com a expressió del masclisme, les que cimenten el terreny perquè els agressors se sentin lliures de disposar de les vides i cossos de les dones, d’exercir el seu poder sobre elles. Només perquè poden. Perquè els seus privilegis d’home, derivats d’una societat pensada i construïda des d’una mirada masculina, els empara.

Des de les associacions feministes de Vilanova i la Geltrú condemnem fermament totes i cadascuna de les violències exercides envers les dones, demanem la condemna legal i social dels agressors i manifestem el nostre suport i sororitat a la dona agredida el passat diumenge.

No ho normalitzem.

No en siguem còmplices.Si ens toquen a una, en toquen a totes.

Cap agressió sense resposta.

 

Bullanga Feminista

Lluna de Foc

La Frontissa

Casal de Dones Teresa Cuevas.

 

Després d’ aquest acte i en contacte amb diferents mitjans de comunicació van ser informades que les agressions masclistes en grup sovintegen últimament al territori de l’ estat. D’ aquestes agressions responsabilitzem als agressors, però també al sistema judicial, mitjans, opinadors, representants de l’ acadèmia i a qualsevol que  discrimina les dones, qüestiona la seva paraula, nega l’ existència de la violència masclista o no posa els mitjans per evitar-la. De cada agressió, de cada violació, de cada  feminicidi, els considerem còmplices i col·laboradors necessaris

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: