La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

 • Mobilitzem-nos

  Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
 • Defensem la igualtat.

  Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
 • Vaga Feminista 8 M

 • Donart 2019. Francesca Calaf. Territori

 • Anuncis

El 8 de març #Ensaturem

Posted by lafrontissa a 26/01/2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LECTURA DIA 25 DE GENER 2018

 

Avui ens tornem a reunir, com cada 25 de mes, per recordar les dones que han estat assassinades per la violència masclista.

 

Aquest crit contra la violència que ja porta anys, enllaça ara amb la crida a la vaga feminista per al proper 8 de març. Les feministes argentines, ja el 8 de març passat, van llançar, al crit de “ni una menys, vives ens volem” la primera vaga global de dones de treball productiu i reproductiu. Aquest any, milions de dones de70 països, des de l’Argentina a Polònia, des de Turquia als Estats Units, des de Brasil a Itàlia passant per les nostres terres, ens contagiem i ocupem els carrers per fer visibles els nostres treballs, les nostres demandes i els nostres cossos.

Som milers, milions. Per això, seguint la crida de la Comissió 8 març del moviment feminista convoquem a una vaga feminista per al proper 8 de març. És una vaga que va més enllà del que s’identifica com atur laboral perquè la participació de les dones és nuclear i transversal en totes les esferes de la vida, i la vaga ha d’assolir també altres treballs i espais: el de les cures, el consum, la vida estudiantil i associativa.

 

Formem part de les lluites contra les violències masclistes, pel dret a decidir sobre el nostre cos i la nostra vida, per la justícia social, l’habitatge, la salut, l’educació, la sobirania alimentària, i la laïcitat, contra l’extractivisme i els tractats de lliure comerç, l’explotació i moltes altres lluites col·lectives. Unides per una altra forma d’entendre i organitzar la vida, l’economia i les relacions. Som antimilitaristes i estem contra les guerres, i les fronteres, contra els Estats autoritaris i repressors que imposen lleis mordassa i criminalitzen la protesta i la resistència feminista. Unides a les dones que defensen els drets humans i la terra, arriscant les seves vides.

 

FEM VAGA CONTRA LA VIOLÈNCIA:

 

 • Perquè ens falten totes les dones que han estat assassinades pel fet de ser-ho, víctimes de feminicidi, i que cada dia són més; perquè 1.000 dones han estat assassinades per violència masclista en els últims 14 anys a l’estat espanyol i no passa res (les víctimes d’ETA en 40 anys d’existència va ser de 829)
 • Perquè a les dones ens criminalitzen per protegir les nostres filles i fills dels seus pares maltractadors. (com estem veiem amb Juana Rivas, a la qual la fiscalia té la poca vergonya de demanar 5 anys de presó )
 • Perquè ens violen els homes que es creuen amos dels nostres cossos i ens anul·len com a persones, per mostrar a altres homes la seva masculinitat dominadora i violenta.
 • Perquè no ens creuen, perquè quan denunciem que hem estat agredides es qüestiona el nostre testimoni, se’ns jutja a les agredides i no als agressors, com hem vist en els judicis de la manada o l’assassinat de Diana Quer.

 

PER ACABAR AMB LES VIOLÈNCIES VOLEM: Ocupar l’espai públic, d’oci i la nit sense por de ser assetjades, com a espais de gaudi, trobada i diversió.

 

Que els mitjans de comunicació tractin els temes de violències masclistes amb rigorositat, tractant a les dones i els seus drets com a subjectes, no victimitzant ni empatitzant amb l’agressor.

 

 

TAMBÉ FEM VAGA PELS NOSTRES COSSOS:

 

 • Fem vaga perquè la jerarquia catòlica, l’Estat, els poders patriarcals, econòmics i polítics i la cultura masclista generen un context que neguen o limiten les nostres decisions sobre com volem viure la sexualitat, la nostra corporalitat, la maternitat, les nostres vides i relacions.

 

Per ser ames dels nostres cossos VOLEM que es tinguin en compte els nostres desitjos, les nostres decisions. Perquè l’Estat garanteixi, la societat respecti i l’Església no es fiqui.

Volem que  l’educació sigui pública, laica i amb currículums feministes on la perspectiva de gènere sigui  transversal en totes les disciplines.

 

TAMBÉ FEM VAGA PER LES FRONTERES

 

 • Perquè les fronteres generen desigualtats i es mantenen en base a polítiques patriarcals, racistes i de domini colonial.

 

Volem  fer efectiva la garantia de la Llei d’Asil reconeixent com a refugiades a les dones que es troben fora del seu país d’origen a causa d’un temor de persecució per motius de gènere, considerant aquesta persecució com una causa suficient. Perquè se’ns reconegui el poder exercir el nostre dret a formular una sol·licitud d’asil independent de les nostres parelles i a tenir un estatut jurídic independent del dels nostres cònjuges.

 

TAMBÉ FEM VAGA PER L’ECONOMIA

 

 • Perquè les dones seguim realitzant el treball domèstic i de cura per cobrir les necessitats bàsiques de la vida. Un treball imprescindible per a la reproducció social de la vida, que es invisibilitza i no es reconeix, i que realitzem les dones en contextos de precarietat creixent.

 

 • Perquè les retallades en sanitat, serveis socials, educació, i dependència es fan a costa del treball i el temps de les dones. Les retallades obliguen les dones a suplir els serveis públics. Això està forçant que moltes dones haguem de renunciar als nostres projectes i desitjos.

 

Contra la precarietat laboral, especialment parlant dels treballs feminitzats com l’hosteleria, l’atenció a la gent gran, sanitat i educació.

 

Volem que es faci visible i reconegui el valor i dignitat del treball domèstic i de cura; es realitzi en condicions de co-responsabilitat i sigui assumit com una responsabilitat de tots i totes, de la societat i de l’Estat.

 

Volem aconseguir un model econòmic nou que no es basi en la divisió sexual del treball, que sigui social i ambientalment sostenible i que defensi les persones enfront de l’acumulació de capital i els beneficis del mercat. Nosaltres no estem fetes per al sistema, és el sistema el que ha d’estar al nostre servei.

 

Per tot això, recordem, farem la vaga feminista del dia 8 de març

FAREM MÉS ACTES DE PROMOCIÓ DE LA VAGA.

 

Isabel Pérez Molina. La Frontissa. Casal de Dones Tomasa Cuevas.

 

La propera reunió de coordinació de la Vaga a Vilanova tindrà lloc dissabte dia 17  a les 18 hores al Casal de Dones Tomasa Cuevas. C/ sant Pau 13

 

Enllaç per informació Vaga Feminista:  https://vagafeminista.cat/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: