La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

 • Mobilitzem-nos

  Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
 • Defensem la igualtat.

  Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
 • Vaga Feminista 8 M

 • Donart 2019. Francesca Calaf. Territori

Ni a Manresa ni enlloc

Posted by lafrontissa a 09/07/2019

IMG_20190708_180403_947IMG_20190708_180402_028

Ahir 8 de juliol i responent  a la crida de col.lectius feministes de Vilanova i la Geltrú, ens vam aplegar sota la pluja i les voltes de l’Ajuntament per denunciar  agressions sexuals, violència masclista i feminicidis, l’empara que massa sovint els hi dóna una justícia patriarcal i  masclista i  exigir una justícia feminista, l’aplicació de la Llei 5/2008 del 24 d’abril del Dret de Dones a Eradicar la Violència Masclista per part del Govern de la Generalitat i el Conveni d ‘Estambul per part del govern de l’estat.

El manifest que es pot consultar a continuació va ser llegit per representants de Bullanga feminista, La Frontissa i Xarxa Feminista del Garraf.

 

El 29 de juliol de 2016 es va fer una “festa” a una fàbrica abandonada de Manresa. En aquest espai una menor de 14 anys ,que estava sota la influència de l’alcohol,  va ser  pressumptament violada per sis homes entre 19 i 39 anys,  per torns i durant uns 15 minuts cadascú  mentre un setè mirava i es masturbava.  Els delictes es van consumar en una caseta on els acusats havien portat la nena. Dos dels acusats Maykel P.R i  Andrés  M.C  ho estan per abús sexual continuat i l’últim també per tres delictes d’ obstrucció a la justícia,  M. Antonio R.T , per abús sexual i amenaces, doncs portava una pistola de fogueu i va amenaçar els menors presents perquè no diguessin res.  Daniel R.L, Tordanis J.C  i Walter per abús sexual, Ivan G.R per omissió del deure d’ impedir delictes. Els advocats de l’acusació eleven el delicte de tots ells a agressió sexual, amb penes mes greus.

 

La fiscalia ho considera abús sexual  per què  que,  encara es tracti d’ una menor,  que no hi va haver consentiment, que  la voluntat estava anul·lada, i que  va ser un acte en grup i en una situació de superioritat,  la manca de resistència física impedeix considerar el delicte una agressió sexual. El cas s’ està jutjant aquests dies i està pendent la declaració de la menor per decidir si la fiscalia eleva l´acusació a agressió sexual, és a dir violació. Els acusats estan actualment el llibertat provisional.

 

En la línia  d’ aquest fiscal, si estem desmaiades, marejades per qualsevol motiu, sigui la beguda o el calor o una malaltia,  no  podem ser agredides sexualment , o sigui violades,  perquè no ens podem resistir. L’ agressió sexual no depèn dels actes de l’agressor  sinó de la capacitat de l’agredida per a resistir-se físicament.  Arguments com aquests han rebaixat condemnes a agressors de noies encara més petites, perquè no es van resistir. La condemna que es demana pres abús pot ser entre 10 i 12 anys, per agressió sexual entre 15 i 20 .

 

A l’espera del desenvolupament del judici i la sentència podem denunciar i exigir  ja el següent.

 

 1. Sense consentiment expressat o amb la voluntat anul·lada pel motiu que sigui, davant un grup d’ individus, o un de sol, qualsevol accés sexual al cos de una dona és una agressió sexual i per tant  una violació.
 2. Si l’agredida és una menor d’ edat i per sota de l’edat de consentiment, sempre s’ ha de considerar agressió sexual, és a dir violació.
 3. En una violació en grup cadascú dels violadors és responsable, la responsabilitat no es pot diluir en el grup i considerar que es tracta d’ un sol delicte.
 4. Exigir les dones víctimes d’ agressió sexual comprovada que hagin de resistir-se físicament vulnera els nostres drets humans i ens posa a totes en perill,  és un estímul per les violacions en grup adreçades a dones en situació vulnerable que de cap manera podrien resistir.
 5. La justícia envia un fals missatge d’ impunitat als agressors., Des del 2016 fins a l’abril de l’any passat s’han registrat a tot l’Estat 37 denúncies de violacions en grup5 a Catalunya, Les dades surten del recompte de l’observatori feminicidi.net
 6. Una justícia basada en el masclisme i el patriarcat no ens defensa, ens agredeix i ens revictimitza
 7. Exigim una justícia feminista, basada en la idea elemental que les dones som persones, i l’aplicació de la Llei 5/2008 del 24 d’abril del Dret de les Dones a Eradicar la Violència Masclista i el Conveni d’ Estambul

 

 

Volem deixar palès que el judici de la manada crea precedent en tipificar violació en lloc d’abús sexual.

Denunciem que malgrat els esforços per aconseguir festes lliures de violència masclista, la passada revetlla de Sant Joan, es van denunciar quatre agressions sexuals, una a una dona de Vilanova i la Geltrú. L’agressió sexual que va patir un altre dona a Cal Ganeta també a la nostra ciutat i els 47 feminicidis comptabilitzats en el que va d’any 2019.

No estàs sola

Sols sí és sí.

Si ens toquen a una ens toquen a totes.

Ens volem vives.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: