La Frontissa. Associació de Dones

Espai per compartir idees, coneixements i activitats

  • Mobilitzem-nos

    Defensem la democràcia i l'Estat de Benestar, llegint, produint i difonent informació sobre les causes i conseqüencies de la crisi econòmica i les solucions alternatives. Utilitzem les TIC per defensar els nostres drets.
  • Defensem la igualtat.

    Per a lluitar contra la violència masclista, defensem les polítiques d' igualtat
  • Vaga Feminista 8 M

  • Donart 2019. Francesca Calaf. Territori

Democràcia segrestada.

Posted by lafrontissa a 04/07/2011

Mentre patim retallades en sanitat, educacó, pensions i ajuts socials i el parlament grec n’accepta encara més a canvi d’un rescat financer, Standard and Poors- S&P, la mateixa agència que adjudicava les màximes qualificacions als productes financers que van causar la crisi, desqualifica ara la posició financera grega, malgrat tots els ajustaments. Molts economistes sòlids i solvents denuncien els mecanismes del deute i dels ajustaments que comporta, que sols serveixen per agreujar la situació dels països afectats i enriquir les corporacions financeres – la fiesta de la deuda, el show de la violencia-, _ no es deuda, es un negocio-.      El capitalisme financer s’enfonsa, però a quants s’emportarà per davant mentra va, com el Titànic, a la deriva?

És interessant veure també que , davant dels nostres ulls, es genera una part d’ aquest deute, amb les les decisions dels governs , actuals i anteriors, que malbaraten  finaçament en projectes megalòmans i sense futur, mentre es desatenen les veritables necessitats econòmiques- la ruïna de l’Ave-.

Al mateix temps la justícia i la política s’organitzen a favor dels expoliadors, es creen partits inexistents per a paralitzar iniciatives ciutadanes . com està sent el cas de la ILP per la dació en pagament, aturada a la taula del congrès   per un artifici legal dels promotors immobiliaris.-

Davant l’ evidència que  l’estat i totes les seves institucions estan, clarament i directa, al servei dels interessos dominants,  la PAH denuncia el segrestament de la democràcia i crida a la desobediència civil pacífica.

Deixa un comentari